Runflatbanden

Ook voor het leveren, monteren en repareren van runflatbanden bij ons terecht.

Montage runflatbanden

Ook wat betreft het monteren van runflatbanden hoeft kwaliteit niet duur te zijn. Het monteren van runflatbanden kost bij ons slechts € 9,90 (stalenvelg) of € 10,90 (lichtmetalen velg).

Wat zijn runflatbanden?

Met een runflatband kunt u, als deze lek raakt, doorrijden. Ook als er weinig of helemaal geen bandenspanning meer is. Met een normale band is dit niet mogelijk. Met een runflatband hoeft u dus nooit meer op een onveilige plek langs de weg een band te verwisselen.

Doorrijden?

Met de meeste runflatbanden kunt u nog 80 kilometer doorrijden (met sommige exemplaren zelf 200 kilometer). Dit betekent echter niet dat doorrijden met een lekke runflatband altijd verstandig is.

Ook met runflatbanden kunt u vaak het beste zo kort mogelijk en met een zo laag mogelijke snelheid doorrijden tot zodat deze nog kan worden hersteld. Vaak wordt geadviseerd om maximaal 80 km met maximaal 80 km per uur door te rijden.

Runflatband op iedere auto?

Helaas kunnen runflatbanden niet op iedere auto worden gemonteerd. D it kan alleen als uw auto voorzien is van een speciaal waarschuwingssysteem. Ook nieuwe auto's zijn niet standaard van een dergelijk systeem voorzien.

Voordelen van runflatbanden

  • Veiligheid! Het risico dat de auto onbestuurbaar is aanmerkelijk kleiner dan bij normale autobanden.
  • Geen noodzaak om de band direct te verwisselen. U kunt op gematigde snelheid doorrijden.
  • Meer bagageruimte (geen reserveband)
  • Beter bestand tegen beschadiging

Nadelen van runflatbanden

  • Hogere aanschafprijs
  • Zwaarder dan normale banden (hoewel dit gecompenseerd wordt doordat er vaak geen reserveband is)
  • Beter bestand tegen beschadiging

Repareren van een lekke runflatband

Er bestaan verschillende meningen over het repareren van runflatbanden. Sommige bandenmerken “adviseren” om de band bij een lek te vervangen, terwijl andere merken reparaties aan beschadigde banden ronduit verbieden. Ook zijn er bandenmerken die wel gewoon toestaan dat runflatbanden worden gerepareerd.

Als het lek zich in het loopvlak bevind en het karkas verder niet beschadigd is, kan een runflat bij een lek vaak worden gerepareerd door er een zogenaamde "prop" in te schieten. Deze oplossing is echter niet ideaal. Als de band een tweede keer lek raakt, loopt u het risico dat de eerste prop eruit schiet en de ban

Kleingraverstraat 154-B, 6466 EJ KERKRADE - T 045 5425555