Bandencheck

Bij Uwauto! kunt u terecht voor een gratis bandencheck. Wij controleren de bandenspanning, de profieldiepte en de conditie van uw banden (waaronder het afslijtpatroon). Als dat nodig is, passen we uiteraard de bandenspanning aan.

Waarom gratis bandencheck

Ondanks dat het controleren van autobanden belangrijk is, besteden veel mensen hier te weinig aandacht aan (waarschijnlijk omdat het een klusje is waar je vieze handen van krijgt). Wij doen dit daarom met alle plezier voor u (ook als u geen klant bij ons bent). U hoeft geen afspraak te maken; u kunt gewoon even langskomen.

Bandenspanningssensor maakt controlen niet overbodig

Ook als uw auto uitgerust is met een bandspanningssensor is het verstandig uw banden regelmatig te controleren (zeker als u veel kilometers rijdt). Bij een bandencheck wordt namelijk niet alleen de bandenspanning gecontroleerd maar wordt ook het afslijtpatroon en de algemene conditie gecontroleerd. Wel is het zo dat, als uw auto voorzien is van de bandenspanningssensor, u uw banden minder vaak hoeft te controleren. De sensort geeft immers een signaal als de bandendruk niet goed meer is. De overige punten veranderen minder snel.

Noodstop, stoepje of (erg) hard over een drempel?

Als u tijdens het rijden per ongeluk een stoep heeft geraakt, erg hard een drempel op bent gereden of een forse noodstop hebt moeten maken, is het erg verstandig uw banden (en de ophanging van uw auto) in de periode daarna extra in de gaten te houden (of even langs te komen voor een check).

Kleingraverstraat 154-B, 6466 EJ KERKRADE - T 045 5425555